Ergotherapie Kennemerland
Ergotherapie maakt je hand vaardig!

Advisering

Bij de advisering zal het op verantwoorde wijze gebruiken van de aangedane hand/pols tijdens activiteiten centraal staan. Dit is belangrijk bij verschillende aandoeningen, vooral bij Artrose (gewrichtsslijtage) en Reumatoïde Artritis, maar ook zeker bij peesontstekingen en overbelastingsklachten.

Bescherming van de gewrichten is belangrijk bij Reumatoïde Artritis en Artrose. Hierdoor remt u de achteruitgang van uw gewrichten. Reuma beperkt zich meestal tot bepaalde gewrichten. Als u minder pijn en minder bewegingsbeperking ondervindt, blijft er meer energie voor andere activiteiten over. Daardoor bent u in staat om bepaalde activiteiten nog eens of beter uit te voeren.

Ook bij peesontstekingen en overbelastingsklachten is het belangrijk om op verantwoorde wijze de handen/polsen te gebruiken. De klachten zijn waarschijnlijk ontstaan door het langdurig verkeerd bewegen van de handen en polsen.

Gewrichtsbescherming betekent niet dat u niet meer mag bewegen. Integendeel, bewegen is noodzakelijk om verstijven tegen te gaan. Dit kan betekenen dat u dagelijkse werkzaamheden op een andere wijze gaat uitvoeren, of daarbij hulpmiddelen zal gaan gebruiken. Tijdens de behandeling zal uitgebreid met u besproken worden waar u zelf op kunt letten om slijtage of overbelasting te voorkomen en de ergotherapeut geeft u tips/trucs om dit tijdens activiteiten toe te passen, waardoor u geen pijnklachten tijdens de activiteiten ondervindt.

Direct aanmelden. Vragen? Neem contact op.